02 sep 2024 Nieuws

Bij het vervangen van een bitumen dak kan behoorlijk wat komen kijken, maar dat is lang niet altijd het geval. In veel gevallen kan er ook een nieuwe laag bitumen over de bestaande bitumen dakbedekking gelegd worden in plaats het compleet vervangen van het dak. Wanneer dient u uw bitumen dak te vervangen, wat als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen en wat zijn de kosten die erbij komen kijken? In dit artikel vertellen we alles over het herstel en vervanging van een bitumen dakbedekking.

Wanneer moet een bitumen dak vervangen worden?

Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking zo’n 25 jaar mee. Na verloop van tijd kunnen er lekkages ontstaan in uw bitumen dak wanneer u het dak niet tijdig vervangt of van een nieuwe laag bitumen voorziet. Laat een ervaren dakdekker daarom tijdig een inspectie uitvoeren om te beoordelen of uw dakbedekking aan vervanging toe is.

bitumen dak vervangen

Bitumen dakkapel en platte daken

Bitumen dakbedekking zien we voornamelijk terug op platte daken, zoals op dakkapellen, een aanbouw of op garages. Het grote merendeel van dit soort daken is bedekt met bitumen, omdat dit materiaal uitermate geschikt is voor platte daken. Zo is het waterdicht, zeer sterk en bestand tegen chemische materialen. Bovendien is bitumen vrij eenvoudig aan te brengen én te onderhouden, gaat het jarenlang mee en is het bovendien zeer betaalbaar. Laat uw bitumen dakkapel wel tijdig controleren en vervangen om lekkages binnenshuis te voorkomen.

 

Bitumen dak vervangen met zonnepanelen

Heeft u een bitumen dak waar u zonnepanelen op heeft liggen? Dan is het meestal geen probleem om de panelen tijdelijk te verplaatsen. De kabels van de zonnepanelen worden losgekoppeld van de omvormer waarna de zonnepanelen losgekoppeld kunnen worden. Vervolgens wordt de onderconstructie verwijderd van het platte dak en kan de dakdekker zijn gang gaan. Zodra uw bitumen dak vervangen is installeren we de zonnepanelen weer exact zoals deze waren aangebracht.

bitumen plat dak vervangen

De kosten van het vervangen van een bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking vervangen kost gemiddeld tussen de 60 en 90 Euro per vierkante meter. Dit is echter afhankelijk van de situatie aan uw dak. Wanneer u een dak inspectie laat uitvoeren kan er heel gericht een offerte opgesteld worden. Bedenk altijd dat de investering zich op termijn terugbetaalt. Wanneer u uw bitumen dak niet tijdig laat vervangen zullen de problemen groter worden en de kosten voor reparatie oplopen.

 

Specialist in bitumen daken

Bij Hekman Dakwerken zijn we ervaren en gespecialiseerd in het vakkundig aanbrengen en vervangen van bitumen dakbedekkingen. Heeft u interesse om uw platte dak te laten vervangen? Dan kunnen wij vrijblijvend een dak inspectie bij u uitvoeren. Aan de hand hiervan kunnen we u van een offerte op maat voorzien.