02 nov 2023 Nieuws

Een schoorsteen lekkage is erg vervelend en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer gerepareerd hebben om verdere schade aan uw huis te voorkomen. Maar wat komt er allemaal kijken bij het repareren van een lekkage aan uw schoorsteen, hoe kunt u een schoorsteen lekkage opsporen, wat zijn de kosten en wanneer bent u hier eigenlijk voor verzekerd? Daar vertellen we in dit artikel graag iets meer over.

lekkage schoorsteen reparatie

Voorkom meer schade

Een lekkage langs de schoorsteen kan zorgen voor veel ongemak in huis. Wanneer u een lekkage niet spoedig repareert kan het bovendien de schade verergeren en voor onveilige situaties zorgen. Het is dus zaak om een lekkende schoorsteen zo snel mogelijk te laten repareren.

Schoorsteen lekkage opsporen

Wanneer er sprake is van een lekkage aan de schoorsteen of wanneer u het vermoeden heeft van een lekkage is het in eerste instantie zaak om de (mogelijke) schoorsteen lekkage op te sporen. Een expert van Hekman Dakwerken kan een schoorsteen lekkage zeer nauwkeurig opsporen zonder enig sloopwerk. Hierbij controleren we in eerste instantie op watervlekken in plafonds en muren. Vervolgens inspecteren we de schoorsteen en het dak rondom de schoorsteen op eventuele scheuren en beschadigingen, zoals in de voegen of dakbedekkingsmateriaal rond de schoorsteen.

Een expert kan vrijblijvend en kosteloos bij u langs komen voor een eerste inspectie. Op basis hiervan kan er beoordeeld worden wat er moet gebeuren om de schoorsteen lekkage te verhelpen.

Een schoorsteen lekkage repareren

Zodra de lekkage aan uw schoorsteen opgespoord is kunnen we de schoorsteenlekkage repareren. Afhankelijk van waar de lekkage zich bevindt verwijderen we loszittende materialen, zoals losse stenen, puin, lood of voegmiddel. Vervolgens kunnen we eventuele scheuren of beschadigingen repareren en de schoorsteen opnieuw voegen met de juiste (afdichtings)materialen. De schoorsteen wordt weer geheel waterdicht gemaakt om toekomstige lekkages te voorkomen.

Kosten van een lekkage aan de schoorsteen

Wat kunt u verwachten betreffende de kosten van een schoorsteen lekkage? De kosten hiervan zijn met name afhankelijk van hoeveel tijd ermee gemoeid gaat om de lekkage te repareren en dus van de omvang van de schade. Na een inspectie kan er daarom vrijblijvend een offerte op maat geleverd worden, zodat u vooraf weet welke kosten u kunt verwachten voor het repareren van uw lekkage.

Verzekering voor lekkage aan uw schoorsteen

Schade die veroorzaakt is door een lekkage aan uw schoorsteen wordt in de meeste gevallen gedekt door de opstalverzekering. Herstelwerkzaamheden of schoorsteen renovatie vallen meestal niet onder deze verzekering. Ga na bij uw eigen verzekering of uw situatie gedekt is door uw opstalverzekering.

schoorsteen lekkage repareren

Vraag het Hekman Dakwerken

Vermoed u een schoorsteen lekkage of wilt u uw schoorsteen direct laten repareren? Voorkom dan verdere schade aan uw huis en neem contact op met Hekman Dakwerken. Ook voor vragen over uw schoorsteen helpen we u graag verder.